I foråret 2018 fik jeg den glædelige nyhed, at en af mine tætteste veninder gemmen mange år var gravid. Dette glædede jeg mig selvfølgelig over, da jeg elsker at være omgivet af børn.

Guldklumpen

I august tikkede der en lidt underlig sms ind på min telefon. Min veninde ville spørge mig om noget vigtigt. Efter lidt tid tikkede der yderligere to beskeder ind. Summa summarum er, at min veninde spurgte, om jeg ville stå fadder til hendes lille pige, min kommende guldklump. Jeg skyndte mig selvfølgelig at svare ja, da det for mig netop viser, hvor stærkt vores bånd er til hinanden selvom vi bor i hver sin del af landet. Vi har kendt hinanden i omkring halvdelen af vores liv og har derfor også oplevet en del op- og nedture gennem vores årelange venskab. Dette er dog det største.

Kreativ dåbsgave

Men hvad giver man egentlig sin venindes baby i dåbsgave? Flere i min omgangskreds sagde, at man som fadder normalt giver smykker – Men jeg ville gerne give hende noget mere specielt. Da jeg jo er meget kreativ anlagt, valgte jeg derfor at strikke et lille dåbstæppe til hende, med en medfølgende besked. Jeg husker ikke ordret hvad jeg skrev i kortet – Men tanken var og er, at dåbstæppet skal vokse med hende og følge hende gennem hele livet.

A's tæppe

Reaktionen

Alexandra

Reaktionen på gaven var fantastisk. Min veninde reagerede som jeg regnede med og stod med tårer i øjnene. Det var dog modtagelsen af dette dåbstæppet jeg blev mest rørt over. Den lille dejlige bøllespire, som i øvrigt kom til at hedde Alexandra, er nemlig blevet vildt forelsket i sit dåbstæppe. Jeg har efterhånden fået mange billeder og beskeder om, at det kun er hendes dåbstæppe der duer, når hun er træt eller ked af det. Det varmer i ens hjerte, at noget man har lagt så mange tanker og kræfter i, går hen og får så speciel en betydning. 

I dag er Alexandra knap et år gammel og hun elsker stadig sit tæppe højt. Desværre er det gået i stykker og jeg har endnu ikke haft muligheden for at lappe det sammen. Til gengæld har jeg fået lavet resten af tæppet færdigt, så hun nu kan vokse sig til en stor lille pige og stadig bruge sit yndlings tæppe.

Hvilket garn har jeg brugt?

Som jeg gør ved alle mine andre tæpper, har jeg til dette tæppe brugt bumbo akryl garn fra Hobbi. Dette skyldes, at jeg synes garnet er utrolig let at arbejde i. Samtidig giver det en dejlig varme og har en overkommelig pris. Som en sidebonus findes garnet i et væld af farver, hvilket gør at man kan skabe mange forskellige udtryk i sit strik. Jeg har brugt farverne fersken (11), Lysegrå (12) samt Grå (21).

Jeg har i alt lavet 144 lapper til de 3 dele af tæppet (48 af hver farve). Hver lap svarer til 20 retmasker og 20 rækker. Til sidst har jeg syet det hele sammen med restgarn fra den lysegrå farve.

Obs. Dette er ikke en betalt reklame fra hobbi. Jeg har valgt at skrive dette indlæg af lyst og vælger at linke til dem, da jeg er glad for deres produkter og giver en god service.

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi gemmer dine private data, og deler dem kun med tredjeparter, der gør denne ydelse mulig - Læs mere på http://julieshelbred.dk/cookie-og-privatpolitik/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krea projekter

Julies tæpper

Tæpper tæpper tæpper! Hvad er bedre end en kold efterårsaften foran tv’et omgivet af et lækker, hjemmestrikket tæppe’? Jeg har svært ved at finde noget – Få her et overblik over mine tæpper

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Læs mere »
A's tæppe del 2
Krea projekter

Dåbstæppe

En hjemmelavet dåbsgave til min lille guldklump. Få her historien om, hvordan og hvorfor jeg valgte at lave et dåbstæppe

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Læs mere »