De fleste der kender mig ved, at jeg elsker at strikke tæpper. Gennem årene har jeg snart produceret knap og nap 20 tæpper + lidt små til familiens dukker.

Det store antal skyldes, at jeg grundet min sygdom har perioder, hvor jeg mere eller mindre ligger i sengen det meste af dagen. Det kan ind i mellem være svært, især når man har så meget energi i kroppen som jeg har. Lappe-strikning er derfor blevet et stort hit hos mig, da det er noget jeg kan lave når jeg slapper af. Det kræver ikke det store tankemæssigt, så det går egentlig bare på rutine imens den ene Netflix serie efter den anden triller over skærmen. Det er også genialt på køreture eller hvis man sidder sammen med familien, men samtidig har en her masse energi man skal have brugt.

Hvor meget arbejde ligger der i dine tæpper?

Selvom lapperne er ret simple at lave, så kræver det alligevel en del tid at lave et tæppe. Jeg bruger i gennemsnit 100 lapper på et tæppe alt efter størrelse. Hvis jeg ikke laver andet, tager det mig omkring 1 måned til halvanden at lave et gennemsnitstæppe, men hvis jeg arbejder eller studerer ved siden af kan det godt tage et par måneder.

Men inden man kommer så langt, så er det en god idé at finde ud af, hvordan tæppet skal se ud. Der er masser af muligheder både i forhold til mønstre og farver. Jeg bruger selv bumbo akryl garn da jeg synes det er let at strikke i, har mange farver og er til en overkommelig pris. Samtidig synes jeg, at det giver tæpperne en dejlig varme i de kolde vintermåneder.

Når farverne er valgt gælder det bare om at masseproducere. Jeg bruger et sted mellem 70-130 lapper til ét tæppe, alt efter størrelse og hvad jeg lige kan overskue. Jeg kan godt gå lidt død i stikningen, hvis farverne er for ens

Sælger du ud af tæpperne?

Nej, jeg sælger endnu ikke ud af mine tæpper. Dette skyldes flere forskellige ting. Hovedårsagen er dog, at jeg godt kan føle et vis pres, hvis jeg skal have et tæppe færdigt, på et bestemt tidspunkt. Som mit liv er lige nu, passer det ikke ind,. Måske det kommer på et tidspunkt. Jeg vil på sigt gerne glæde så mange som muligt, da jeg ved hvor lækkert et hjemmestrikket tæppe er når man sidder foran brændeovnen en kold novemberdag.

Dog er der nogle rundt omkring i familien, som er blevet forkælet med et tæppe i gave. Et eksempel herpå er min gu(l)d datter Alexandra som fik et tæppe i dåbsgave. Meningen med hendes tæppe var og er stadig, at det skal vokse med hende. Men det kan I læse meget mere om i indlægget herom.

Mine tæpper

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi gemmer dine private data, og deler dem kun med tredjeparter, der gør denne ydelse mulig - Læs mere på http://julieshelbred.dk/cookie-og-privatpolitik/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Krea projekter

Julies tæpper

Tæpper tæpper tæpper! Hvad er bedre end en kold efterårsaften foran tv’et omgivet af et lækker, hjemmestrikket tæppe’? Jeg har svært ved at finde noget – Få her et overblik over mine tæpper

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Læs mere »
A's tæppe del 2
Krea projekter

Dåbstæppe

En hjemmelavet dåbsgave til min lille guldklump. Få her historien om, hvordan og hvorfor jeg valgte at lave et dåbstæppe

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Læs mere »