Sød og lækker æblekage med friske æbler

Er der noget som slår en nybagt æblekage med friske æbler direkte fra haven? Måske lige en klat cremefraiche eller andet syrligt – Men ellers har jeg svært ved at se det.

En dag i køkkenet

 En dag på arbejde fik jeg 2 store bæreposer æbler foræret. Det eneste krav til mig var, at jeg skulle lave kage nok til de 60 beboere, der bor på det plejehjem jeg arbejder på. Jeg gik derfor på google og fandt en grundopskrift på bradepande æblekage. Med lidt finjusteringer hist og pist samt en opgradering så mængden passede til 7 springforme, var jeg klar. Jeg har sidenhen afprøvet opskriften igen, dog havde jeg denne gang tilført lidt mindre sukker og en omgang cremefraiche på toppen. Æblekagen var et hit, og alle mente at det fremover var mit job at bage kage til vores møder.

Sundt, næppe!

Denne kage kan langt fra kategoriseres som sund – Men alligevel er det værd at nævne, at æbler faktisk indgår i den antiinflammatoriske kost. Dette skyldes deres indhold af mikronæringsstoffer. Der findes blandt andet kalium, natrium samt vitaminer som A- og C.

Opskrift på æblekage

Ingredienser
  • 250 Gram Smør
  • 230 Gram Sukker
  • 280 Gram Mel
  • 1 Tsk Bagepulver
  • 4 Æg
  • 50 Gram Chokolade Kan undlades
  • 2-3 æbler Jeg brugte friske, syrlige æbler fra haven. Du kan dog sagtens bruge æbler fra supermarkedet. 
  • 3 Spsk Sukker
  • 1,5 Tsk Kanel

Fremgangsmåde

  • Skyl og skrald æblerne, skær dem i både og stil dem herefter til side. Tip: Jeg lavede mine æblebunde helt tynde, så de karameliserede på toppen af kagen – Men du kan sagtens lave dem tykkere
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tip: Du kan med fordel bruge en røremaskine her.
  • Smelt imellemtiden smørret, hvorefter det tilsættes lidt ad gangen under fortsat omrøring.
  • Bland mel, bagepulver og evt. chokolade sammen og vend det i dejen
  • Klargør en springform på 22 cm og hæld dejen i. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir på bunden inden du samler formen. Så har du dækket bunden, uden at få skæve kanter på kagen.
  • Til sidst vendes æblebådene i kanel og sukker, hvorefter de fordeles på kagens top. Tryk dem let ned i dejen.
  • Kagen bages ved 175 grader i ca. 1 time – Husk altid at holde øje med kagen, da ovne kan varme forskelligt.

Hvis I giver jer i kast med opskriften, er I velkomne til at dele jeres æblekage på instagram ved at tagge mig @julieshelbred eller ved at benytte #julieshelbred 🙂 God bagelyst!

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Vi gemmer dine private data, og deler dem kun med tredjeparter, der gør denne ydelse mulig - Læs mere på http://julieshelbred.dk/cookie-og-privatpolitik/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Chocolate chip cookies
Kage

Chocolate chip cookies

Disse sprøde og lækre cookies er perfekte til en god omgang hygge. Jeg har tradition for, altid at lave dem til jul, men de kan sagtens spises året rundt!

Share this...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Læs mere »